De Koning
De Echte Bakker

GildeMaïs

5 februari 2018

GildeMaïs

Maisbrood vind je terug bij vele bakkers maar GildeMais is een uniek brood door de extra ingrediënten naast maïs. Het brood wordt gebakken van een deel bloem en een deel volkorenmeel.

Gezond van A tot Omega

Naast maïs bevat deze GildeHeld rode millet; een zaad uit de gierstfamilie en leverancier van magnesium en vitamine B, boekweit en pompoenpitten. GildeMaïs met dit specifieke recept is alleen te koop bij uw Echte Bakker.

GildeSpelt

1 februari 2018

GildeSpelt

100%spelt Speciaal voor De Echte Bakker is dit unieke Speltbrood ontwikkeld. De basis van GildeSpelt extra is natuurlijk 100% speltbloem waaraan gebroken, gepofte speltkorrels zijn toegevoegd. Het milde aroma van spelt komt daarmee nog beter tot zijn recht. Zaden en pitten Naast de gepofte spelt zijn ook gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine in het brood verwerkt.

Private label product: alleen bij uw Echte Bakker verkrijgbaar!

Met name zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren. En de lupinegrits en de gepofte speltkorrels zorgen voor een stevige boterham met een extra bite.

Aangename smaak De combinatie van alle ingrediënten maken GildeSpelt extra een gezond brood met een unieke kruimstructuur en zeer aangename milde smaak. GildeSpelt extra; het brood met de X-factor Let op: Speltbrood bevat tarwegluten.

Zonnebloem

Woensdag 24 januari 2018

Gildehelden - Zonnebloembrood 

Behalve zonnepitten bevat dit brood ook lijnzaad en sesamzaad, dus nog meer pit dan de naam doet vermoeden. Ondanks dat Zonnebloembrood veel zaden en pitten heeft, zitten er geen harde stukjes in.

Geroosterde mout en fijne hazelnoot completeren de smaak van dit zonnige brood. Met de lekkere zonnepitten krijgt u alle goeds van de natuur binnen: onverzadigde vetzuren, magnesium, ijzer, calcium en vezels.

“onverzadigde vetzuren, magnesium, ijzer, calcium en vezels”

Het brood is, door de oliën uit de verschillende granen en zaden, heel erg mals. Zonnebloempitten zijn relatief zacht, maar zorgen wel voor een lekkere ‘bite’.

GildeGoud

Maandag 15 januari 2018

Gildehelden, GildeGoud

GildeGoud is een tarwebrood met een goudbruine broodkruimkleur en een fijne / zachte kruimstructuur. Het brood bevat geen zaden of pitten waardoor de eeteigenschappen heel prettig zijn. Daarnaast heeft het een lekkere nootachtige smaak die door veel consumenten gewaardeerd wordt.

Nootachtige smaak!

GildeKorn.

Maandag 8 januari 2018.

Gildehelden, GildeKorn

GildeKorn is een meergranenbrood op basis van volkorenmeel dat exclusief bij uw Echte Bakker verkrijgbaar is. De hele (vermalen) graankorrel wordt gebruikt. Daarnaast zitten in GildeKorn 7 granen:

Tarwe, rogge, gerst, haver, gierst, mais en rijst.

Het brood is rijkelijk gevuld met lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten. Deze zaden en pitten geven GildeKorn een vol karakter. Dit heerlijke brood heeft een noodachtige smaak door de geroosterde mout die erin zit. Dit zorgt ook voor de malsheid en de herkenbare kruimkleur.

“Vol karakter”

De karakteristieke kleur van dit brood doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een zwaar brood. Echte GildeKorn is verrassend licht en fijn van structuur. Elke dag genieten.

Vrijdag 29 december 2017.

Borrelbrood

 

Echte Italiaanse facaccia, heerlijk voor bij de soep, gourmet of gewoon tussendoor.

Verkrijgbaar in drie heerlijke variaties!
  • Milano, pizzatopping, groentemix en kaas
  • Kaas-uien
  • Roomkaas-bieslook met ham en spekblokjes

Volgens sommige onder u, krijgen ze hierdoor keuze stress... Aangezien ze zo lekker zijn...

Roomboter Amandelletter

Dinsdag 5 december 2017

Roomboter Amandelletter.

Roomboter Amandelletters worden gemaakt van bladerdeeg en amandelspijs. Je vind ze in allerlei soorten en maten en vooral ook in heel veel verschillende kwaliteiten. Wij gebruiken eerlijke, zuivere grondstoffen voor onze producten.

Eerlijke, zuivere grondstoffen!

De amandelspijs is gemaakt van echte, goede amandelen en kent de juiste verhouding tussen amandelen en suiker. Het bladerdeeg is bovendien gemaakt met roomboter. En dat proef je!

En dat proef je!

Je kunt de amandelletter lekker serveren bij het gezellige avondje op 5 december. En als je iets over houd kun je de letter altijd nog bewaren en voor gebruik even in de oven ca 200 graden vijf minuten opwarmen.

Panettone

De Echte Italiaanse Panettone

Een boterzachte Italiaanse verwennerij. De Panettone heeft een bereidingsproces van minimaal 48 uur waardoor de smaken optimaal tot z’n recht komen.
bereidingsproces van 48 uur
Verkrijgbaar in twee varianten, de classic gevuld rozijnen en sinaasappelstukjes. En de triple chocolate gevuld met puur, melk en witte chocolade.
triple chocolate
Een echt luxe product dat zich uitstekend leent voor bijzondere momenten

Herfst chocolade en marsepein

Maandag 9 oktober 2017

Keuze uit wel meer dan 20 verschillende smaken. Het prachtige assortiment bied een breed scala aan kleuren spektakel op je tafel! Het maakt jou herfst presentatie in huis helemaal af, er is keuze uit wel meer dan 20 verschillende herfst chocolade gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Deze chocolade mag je niet missen, wij verpakken elke bestelling in een mooi bonbon doosje. Verkrijgbaar in 250 grams verpakking.

Als relatie geschenk is deze verpakking ook zeer geschikt.

Wij weten zeker dat een ieder die jou herfst presentatie ziet, je altijd een compliment zal geven.

Herfst walnoten cake - Cake and more

Vrijdag 6 oktober 2017

Cake and more. Een heerlijk gevulde cake met walnoten en een vleugje caramel. Prachtig afgewerkt met amandelen, crème, chocolade decoratie en walnoten.

chocolade decoratie

Cake en more verpakken wij in een prachtige transparante verpakking zodat u de cake mooi kunt meenemen.

Cake and more is een exclusieve cake die past ook zeker in de categorie cadeau tips!

Laten wij uw inspiratiebron zijn op het gebied van wisselende seizoensproducten

Help elkaar een handje

Woensdag, 4 oktober 2017

Deze week heb ik een collega bakker kunnen helpen bij het vinden van de juiste materialen voor in een winkel vitrine. Toch fijn om elkaar zo te kunnen helpen.

Toch een groot compliment om te krijgen als ondernemer van Beste Echte Bakkers winkel van Nederland 2017 dat er collega bakkers zijn die inspiratie opdoen van deze prachtige winkel!

Lekkers vanuit de Hoeksche Waard

Foto van de Gemeente Binnenmaas

Wat een mooie opdracht hebben we mogen maken! Een lekker goed gevulde mand met Hoeksche Waard lekkers. Gevuld met stroopwafels, onze bekroonde speculaas, “De Echte Peperkoek”, potje Heerlijke jam van Van Herk en een Nederlands souvenir: een delfts blauw boer en boerinnetje en Haagse Hoppjes. Deze manden werden door de loco-burgemeester uitgereikt aan een deligatie uit Japan, hieronder een foto met de Burgemeester en een acteur vanuit Japan.

Waar de acteur vervolgens met veel smaak zijn tanden in zette.
Hierbij het stukje wat je kunt vinden op de Facebook pagina van de Gemeente Binnenmaas:  Vanmiddag heette loco-burgemeester Henk van Etten acteur Daisuke Miyagawa en de Japanse TV-ploeg welkom in Puttershoek. Hij overhandigde een mand met Hoeksche Waards lekkers waar de acteur vervolgens met veel smaak zijn tanden in zette. Daisuke neemt deel aan de 41e editie van het NK Sprietlopen, georganiseerd door Cafe 't Veerhuys. Henk van Etten wenste hem veel succes bij deze lastige uitdaging.
De 'challenge' voor het programma 'Itte Q! Let's Challenge the World’ wordt over 2 weken uitgezonden in Japan. Het programma heeft 20 miljoen kijkers en is al 10 jaar het best bekeken programma van Japan.

Deze opdracht was geweldig om te maken!

Groet,
Heleen de Koning
De Koning, De Echte Bakker
Puttershoek, 12-08-2017

 

 

 

 

20 juli 2017

Salaris

 

Afgelopen maandag; In plaats van lekker in de zon zitten, buig ik me over belangrijke zaken. Een van de belangrijkste zaken binnen een bedrijf vind ik, is salaris uitbetalen. Dit is een factor die bij ons om de vier weken terugkomt. Maar voor dat dit kan moeten we kijken of iedereen zijn registratie goed op orde heeft. Daarna kunnen we een salaris/loon strook laten maken door de accountant. En over gaan tot betaling.

Ik vind het fijn als alles weer rond komt elke 4 weken dat geeft zeer veel voldoening kan ik je wel zeggen

zeer veel voldoening

Vind jij salaris ook een belangrijke factor binnen je bedrijf maar kom je er soms in de bakkerij branche niet altijd uit en heb je vragen over hoe wij te werk gaan? Misschien kan ik je een tip geven, laat het me weten.

 

Heleen de Koning

3 juli 2017

Last minute flyer.

Mijn eerste dag van de maand goed besteden! De Last minute voordeel flyer is in ontwerp, we hebben super gave producten deze zomer, een Vakantie voordeel tas, goed gevuld voor onderweg en daarbij geven we GRATIS vakantie producten weg o.a. een strandmatje en nog veel meer… op = op!

Hier kunt u ook een heerlijk traktatie gebakje op zien, speciaal ontwikkeld als zonnig Vakantie gebakje, super lekker! En vind u een data voor de eerst komende markt, daar bakken wij onze bekroonde Oliebollen vanuit onze oliebollen kraam.

Op de Flyer vind u ook een spectaculaire zomer win actie!

U kunt begrijpen dat wij super veel zin hebben om te starten met deze zomer flyer! Vrijdag 7 juli zal de flyer bij u op de deurmat vallen. Bewaar deze flyer goed, hij is geldig t/m zaterdag 19 augustus 2017. 

Heleen de Koning

 

Tompoucen taart

5 mei 2017

Wij feliciteren onze verkoopmedewerktster Marjolein van der Stel met de geboorte van haar zoon Jairo! Marjolein is afgelopen zondag bevallen van een prachtige zoon Jairo. Alles gaat goed met moeder en kind. En broertje Xavi is dolgelukkig met zijn kleine broertje.

Met een heerlijke Tompoucen taart!

Vandaag was het de bedoeling om de taart zelf even bij Marjolein te brengen, en even een kijkje te nemen bij moeder en kind. Helaas door alle reuring rondom de Feyenoord tompoucen hebben we afgesproken het bezoekje nog even uit te stellen. Dit houden we nog tegoed!

Marjolein geniet van jullie prachtige gezin en tot snel!

Heleen de Koning

De Beste Echte Bakkerswinkel van Nederland 2017

De Beste Echte Bakkerswinkel van Nederland 2017

Tussen Sinterklaas en Kerst werden we opgebeld door het Echte Bakkersgilde, of we mee wilden werken aan een bedrijfsfilm op locatie. Nou dat laat je je geen tweede keer vragen. We moesten in die week grote bestellingen mogen verzorgen, en ja dan tussendoor die film. En toch wilden we het graag doen! We kregen een vragen lijst toegestuurd om deze te beantwoorden in een interview, dat vonden we dubbel zo spannend. Maar al oefenend op mijn eigen telefoon om zo eerst aan je eigen stem te wennen, nam de spanning af. Gelukkig!

En dan die bedrijfsfilm maken, tussen 13.00 uur en 17.00 uur zou dit gebeuren op een woensdag, een zeer drukke dag wel te verstaan. Ook hier hebben we ons volledig voor ingezet om zo tot een mooi resultaat te komen. Ach, en op zo’n dag heb je ook te maken met vingers op de deuren en op de glasruiten,  de productie die door moet gaan, zieken in het team waardoor wisseling van de ploeg winkelmedewerksters, zo heb je met een aantal factoren te maken die je scherp moeten houden.

Alles tijdens het filmen is goed gegaan! We zijn trots op elkaar, we hebben er uiterst van genoten, we hebben gelachen, de spanning eraf gewerkt. En zeer veel foto’s gemaakt. Ja, en die mochten we niet laten zien aan derden, en ach je kent me, ik vertel graag ons verhaal op Facebook en Dylan helpt me daar zeer graag mee. Maar nu even niet. En dat vonden wij toch knap lastig.

Einde van die middag kregen we te horen dat we uitgenodigd waren met een auto vol mensen bij het Echte Bakkers Gilde op de Nieuwjaarsbijeenkomst. En ja, het borrelde om al onze medewerkers mee te nemen maar dat was niet aan de orde helaas. Uiteindelijk zijn Tineke, Elise en Dylan meegegaan op dinsdag 17 januari ’17 in onze auto naar het theater Orpheus in Apeldoorn. De spanning was om te snijden want we wisten namelijk dat we in de top 10 zaten van de Beste Echte Bakkers van Nederland 2017

Die middag kregen we eerst alle nieuwe ontwikkelingen binnen het Gilde te horen en ook werd de actie van het 50 jarig jubileum nog een keer goed doorgenomen. Maar eerlijk gezegd was ik blij dat ik in de werkgroep 50 had gezeten zodoende was de actie omtrent het 50 jarig bestaan voor mij heel duidelijk en heb ik deze informatie op die middag gemist, zo spannend vond ik het.

Na de pauze was het eindelijk zo ver! De bekendmaking van de Beste Echte Bakkerswinkel van Nederland 2017, maar ook hadden we nog geen idee hoe het bedrijfsfilmpje eruit zag, deze kregen we die middag pas voor het eerst te zien. Toen kwamen de filmpjes van de top 5 op het scherm, en ja daar zat onze film ook tussen! Zo gaaf! Toen pas wisten we dat we in de top 5 zaten.

Dan komt de aftelling van de winkels 5 – 4 – 3 toen die winkels bekend waren, werden de 2e en de 1e  naar het podium geroepen, en ja je begrijpt het al wij zaten bij de eerste 2, echt ongelofelijk!

https://youtu.be/3goZGoimCUU

 

Dan begint het filmpje te draaien en komt de 2e plaats naar voren  toen wisten we het de 1e plaats! Wauw! Echt zo ontzettend gaaf dat je de Beste Echte bakkerswinkel van Nederland hebt! Ik was zo ondersteboven ik sloeg de handen voor mijn mond en was echt te perplex om eigenlijk nog iets te zeggen. Als eerste heb ik Alwin een zoen gegeven! Dan wordt je gefeliciteerd, en staat de foto graaf voor je klaar, dan begint het feest pas echt! Hierover de volgende keer meer.

Groet,
H.T. de Koning
De Koning, De Echte Bakker
De Beste Echte Bakkerswinkel van Nederland 2017

 

De Gouden Loper

We staan een beetje wazig op de selfie voor de Gouden loper. Maar dat geeft niet. Een beetje lol op zijn tijd is ook goed. We hebben ons onlangs laten inspireren door het aankomende grote feest, 50 jarig bestaan van het Echte Bakkers gilde.

Een aantal weken geleden hebben wij meegedacht met de werkgroep 50, dit is een werkgroep die met een aantal Echte Bakkers en het bestuur nadacht over het grote feest wat komen gaat. Onlangs was er een grote bijeenkomst met alle Echte Bakkers, hier is het feest gepresenteerd en de acties die er zullen plaatst vinden. Ik ben blij dat we al op de hoogte waren en dat we over dit feest hebben mogen meedenken en discussiëren. Zodat er geen verrassingen meer waren. Of toch, die Gouden loper was wel een blikvanger.

Over het feest de komende tijd meer.

Groet, 
Heleen de Koning 
De Koning, De Echte Bakker

Zoon Daniël

Daniël wilde vanmorgen alleen naar school als hij zijn bakker t shirt aan mocht. En dat kan ik hem niet weigeren, kijk hem eens stralen.

Daniël is graag in de bakkerij aanwezig. Hij maakt graag met papa een lekker broodje, deze zijn dan voor eigen gebruik, maar dat mag zijn pret niet drukken. Graag zit hij ook achter een spelletje op kantoor. Maar als het even kan en ze zijn gebakken eet hij graag zijn eigen broodje op.

Voor mama doet hij nog wel eens een boodschapje, ook niet onbelangrijk als de thee bij gevuld moet worden voor de winkel dames. Zo maken vele handen licht werk, zelf de kleine handen kunnen we gebruiken.

Maar vandaag eerst naar school. Want dat gaat nu nog voor.

Groet,
Heleen de Koning
De Koning, De Echte Bakker

Het verhaal van een borstplaat hart

Het verhaal van een Borstplaathart ♡
Roept dit voor u herinneren op?

Bij mij wel, ik weet nog dat mijn schoonvader suikerwater aan het koken was. En ons na het gieten van dit heerlijke suikergoed, en na het afkoelen hiervan ons allemaal een stukje liet proeven, ja want af en toe breekt er wel een een hart. "t ja," zeiden we toen, "weer een gebroken hart" maar deze is niet erg 

Wat is uw verhaal? Als u het leuk vind kunt u deze vraag beantwoorden op onze Facebook pagina

Groetjes,
Heleen de Koning
 

Blogs

Oud & nieuw

Met gezonde spanning in mijn benen schrijf ik deze blog.

De vooravond van de ‘dag van Oud en Nieuw’  een dag van vele vragen en bestellingen verzenden achter de rug, wetende dat er vanavond nog vele bestellingen te verwerken zijn. Kijken we met z’n allen uit naar de dag waar we lang naar toe gewerkt hebben als team.

 Sinterklaas is al weer naar Spanje, wat een mooie tijd is dat geweest. En zeker Kerst ook niet te vergeten, Kerst zit nog in mijn lijf, in de maand Januari zal dat wel wegebben. Maar wat een mooie producten hebben we kunnen maken. Om trot op te zijn. 

En een mooi cijfer in de AD Oliebollen test 2016. Echt om dankbaar voor te zijn! 

En wat houden de kinderen zich goed in deze dagen, deze maand van het jaar is het werkelijk aandacht verdelen, wat fijn dat ze mee willen werken in het bedrijf, u zult ze her en der wel eens tegenkomen. Ze doen het graag, en praten graag mee in onze discussies of wat we dan ook maar bespreken. De tijd van gehele oppas dagen regelen is voorbij.

De dag van Oud en Nieuw. Een dag van vele Oliebollen en Appelbeignets bakken, een dag om elkaar te steunen een dag soms met een lach en een traan. Een dag om vele van u te mogen begroeten, een dag van waardering. Kortom een dag waar veel over gesproken zal worden. Niet alleen nu maar ook nog vele dagen erna.

Ik hoop jullie te mogen ontmoeten, dat Alwin en het team het volhouden tot de laatste oliebol gebakken is, tot de laatste bestelling bezorgd is en uiteindelijk de bakkerij lekker schoon en opgeruimd is. Dat we met zijn alleen gezond het nieuwe jaar in gaan.

 Het jaar van 2017 een jaar van een feestelijke begin, 50 jaar Echte Bakkersgilde en nog vele mooie gebeurtenissen. Ik kijk er naar uit, u ook?

Lieve groet,

Heleen de Koning
De Koning, De Echte Bakker

Vijf sterren feest

Afgelopen tijd zijn onze winkels gekeurd tijdens de jaarlijkse keuringsronde van het Echte Bakkersgilde , voor onze winkel in Puttershoek ontvingen wij de fantastische score van 9,90 !
Dit levert een prachtige 5 sterren beoordeling op.
voor ’s-Gravendeel was de score 8.84 en dat is voor deze winkel ook absoluut zeer netjes.

Ook mochten wij al eerder dit jaar een 5 sterren beoordeling ontvangen voor ons Hoeksche Waarder.

Tevens is er de afgelopen week de verkiezing geweest Beste Bakker van Zuid Holland, dit is een activiteit buiten het echte bakkers gilde om , maar is voor alle bakkers in Zuid Holland en wordt georganiseer door de NBOV ,echter alle echte bakkers  doen mee. We hebben het volgende moeten inleveren: volkoren brood , rozijnenbollen, boterkoek, appelflappen, desembrood. We zijn verheugd u te kunnen melden dat wij een plaats in de top 10 van Zuid Holland behaald hebben en hier ook een mooi certificaat voor hebben ontvangen.

We zijn dankbaar voor deze score, en trots op ons team! Voor u gaan we deze uitdaging om te scoren elke dag weer aan!

Om deze beide uitstekende resultaten te vieren hebben wij deze week een aantal spetterende 5 sterren voordeel voor u.
 

Red velvet Kerst taart

Samen met Dylan Reedijk deze prachtige taart ontworpen en gemaakt. 
Samen een team ;
Dit is gewoon prachtig om te kunnen doen! Dit geef je de brood nodige energie. (of is het taart nodige )

Kerst is een leuke bijzondere tijd. Vele mooie en smaakvolle producten gaan er door onze handen. Deze producten worden door heel Nederland verzonden of afgeleverd. Maar er komen ook klanten van ver voor onze producten. Dit geeft ons een enorme boost. Om staande te blijven in het werkveld waarin veel op ons afkomt. En wat ontzettend leuk om nieuwe producten te ontwerpen en uit te werken. Op naar het volgende product, maar tot die tijd kunt u genieten van deze smaakvolle red velvet Kerst taart.

De Koning, De Echte Bakker

Oranjeplein 14
3297 CV Puttershoek
078-6761938
078-6766782

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:30
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten

De Koning, De Echte Bakker

Noord Voorstraat 31
3295 BL 'S-Gravendeel
078-6732276
maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 13:00
13:30 - 17:00
woensdag 08:30 - 13:00
13:30 - 17:00
donderdag 08:00 - 13:00
13:30 - 17:00
vrijdag 08:30 - 17:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten