De Koning
De Echte Bakker

Nieuwsarchief

Puttershoek, mei 2015

Feestelijke heropening De Koning de Echte Bakker in Puttershoek

De afgelopen weken is er in de winkel van De Koning de Echte Bakker aan het Oranjeplein keihard gewerkt om straks, vrijdag 22 mei een geheel vernieuwde authentieke bakkerswinkel aan de klanten te kunnen presenteren.

Om dit te kunnen realiseren moesten zowel de winkel als de bakkerij compleet worden verbouwd. Door deze veranderingen heeft men besloten om de productie ruimte en winkel in Strijen te sluiten. Voor klanten in Strijen blijft De Koning de mogelijkheid bieden om bestellingen thuis bij de mensen af te leveren, deze kunnen zowel telefonisch worden doorgegeven als via de webshop worden besteld. Als straks de vernieuwde bakkerij en winkel zijn geopend is De Koning eigenlijk zijn we teruggekeerd 'op het oude nest'. Want hoewel de start van de bakkerij oorspronkelijk terug gaat tot 1892, toen een overgrootvader van Alwin de Koning in Strijen begon, is zijn vader einde jaren zestig in Puttershoek een zaak begonnen. Alwin over de keuze om vanuit Puttershoek de productie te gaan verzorgen: 'Soms moet je keuzes maken en het was in alle opzichten beter om de bakkerij in Puttershoek onder te brengen.

Ambachtelijk brood, banket, chocolade en Italiaans schepijs.

De nieuwe bedrijfsslogan van De Koning de Echte Bakker is; 'We love to knead, we knead to love'. Het is een directe 'link' naar het kneden van brooddeeg en het ambachtelijke proces waaraan Alwin en zijn echtgenote Heleen veel waarde hechten: 'In de nieuwe winkel heeft men een 'inkijk'  in de bakkerij. Waar de bakkers de gehele dag in de weer zijn om van (h) eerlijke grondstoffen de allerlekkerste producten te maken met echte smaak.'

Puttershoek, 28 oktober 2015

Winkel en producten bekroond met 5 sterren

De Koning De Echte Bakker scoort hoog in de winkelbeoordeling en de productkeuringen van het Echte Bakkersgilde.

Wageningen 

De Koning de Echte Bakker , heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke winkelbeoordeling van het Echte Bakkersgilde. De winkel van De Koning in Puttershoek  werd door mystery shoppers van de onafhankelijke organisatie Mystery Review als “uitmuntend” beoordeeld en behaalde 5 sterren.

Perfecte productpresentatie

Alle winkels van De Echte Bakkers zijn de afgelopen periode onaangekondigd bezocht door een onafhankelijke inspecteur en beoordeeld op eenentwintig punten verdeeld over zes categorieën. Belangrijke onderdelen zijn de productpresentatie, de verkoopkracht en de uitstraling van de winkel. Dit jaar werd voor het eerst ook de beleving in de winkel beschreven in het rapport. De winkel van

De Koning in Puttershoek scoorde in het totaal hoger dan 95% en behaalde daarmee de 5 sterren.
Ook de winkel in ’s-Gravendeel behaalde een keurige scoren van 91%.

Teamprestatie

Een winkelbeoordeling van 5 sterren kan alleen maar gehaald worden als alles precies klopt. Naast de aantrekkelijke presentatie van de producten en de uitstraling van de winkel, wordt ook gekeken of de verlichting in orde is en of alle communicatie in de winkel duidelijk is. Om dit allemaal voor elkaar te hebben en te houden is de inzet van het ons hele winkelteam onmisbaar.  De Koning: “ Ik heb een groep medewerkers die zich heel goed inzetten. Dat we nu deze vijf sterren hebben verdiend is dan ook aan het team te danken.”

Race om de Gouden Schieter

Deze winkelbeoordeling maakt deel uit van de wedstrijd om de Gouden Schieter die ieder jaar onder de Echte Bakkers gehouden wordt. Naast de winkelbeoordeling telt hiervoor ook de productkwaliteit in belangrijke mate mee voor deze titel.
 De Koning de Echte Bakker heeft ook een prachtig resultaat behaald bij de landelijke Roomboter Amandelstavenkeuring van het EchteBakkersgilde. De amandelstaven van De Koning  werden door de onafhankelijke vakjury  als “uitmuntend” beoordeeld en kregen 5 sterren en als klap op de vuurpijl werden tijdens de reguliere productcontroles de speculaasbrokken gekeurd en bekroond met 5 sterren.

Vakmanschap

Het behalen van deze sterren is geen vanzelfsprekendheid. Ieder jaar weer gaat de koning tijdig aan de slag om de Roomboter Amandelstaven zo goed mogelijk te maken.  De Koning :  “Het is een seizoensspecialiteit, dus geen dagelijkse routine. Dat maakt dat we ieder jaar weer de finesses onder de knie moeten krijgen voordat we het perfecte resultaat hebben.” De toekenning van de 5 sterren laat zien dat het ook dit jaar ruimschoots gelukt is.

Precisiewerk

Het maken van een perfecte Amandelstaaf is een precisiewerkje. De bakker moet ten eerste goede grondstoffen gebruiken en vervolgens alle processtappen nauwkeurig doorlopen. Daarbij zijn zaken als de temperatuur van de grondstoffen, de kneedtijd van het bladerdeeg en het uitrollen ervan zeer belangrijk voor het juiste eindresultaat. De keurmeesters kunnen aan het eindproduct zien of de bakker dit allemaal juist gevolgd heeft. Zij beoordelen de Roomboter amandelstaaf op kleur, eeteigenschappen, vulling en natuurlijk smaak en kennen op basis van de cijfers het aantal sterren toe.

Vanwege de uitmuntende prestaties zijn de met 5 sterren bekroonde producten deze week extra voordelig verkrijgbaar in de winkels in Puttershoek en ’s-Gravendeel en ook te bestellen in de Webshop.

Vanaf Vrijdag  30 oktober bakt de Koning iedere week ook weer zijn beroemde oliebollen welke ook al jaren op rij met 5 sterren worden bekroond.

Puttershoek, 17 december 2015

Oliebollen met 5 sterren en Gouden certificaat bekroond!

Tijdens de jaarlijkse Oliebollen keuringen zijn onze Oliebollen bekroond met 5 Sterren door het Echte Bakkers Gilde en met het Gouden certificaat van het Nederlands Bakkerij Centrum.

U kunt u Oliebollen en Appelbeignets ook hieronder bestellen.

De Koning, De Echte Bakker

Oranjeplein 14
3297 CV Puttershoek
078-6761938
078-6766782

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:30
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten

De Koning, De Echte Bakker

Noord Voorstraat 31
3295 BL 'S-Gravendeel
078-6732276
maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 13:00
13:30 - 17:00
woensdag 08:30 - 13:00
13:30 - 17:00
donderdag 08:00 - 13:00
13:30 - 17:00
vrijdag 08:30 - 17:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten