De Koning
De Echte Bakker

Gezonde voeding gaat ons allemaal aan!

De schijf van vijf.

Als moeder schipper ik tussen drie kinderen, die met gezonde voeding een stuk sterker staan in hun leven. De oudste zoon Mels zit net onder de grens van een normaal gewicht van zijn leeftijd, de middelste zoon David moet 20% extra voedingstoffen eten bovenop de richtlijnen van de schijf van vijf, dit komt door zijn zuurstof verwerking in zijn lichaam, hier heeft hij meer voedingstoffen voor nodig om zijn zuurstof goed te kunnen verwerken. Anders zal hij constant vermoeid zijn. De jongste zoon Daniël, mag niet aankomen in verband met zijn obesitas, maar moet wel zijn voedingsstoffen binnen krijgen. Voor mijzelf kan het geen kwaad om niet meer aan te komen, alleen door mijn medicatie gebruik komt ik telkens weer aan. Mijn man Alwin, werkt ’s-Nachts en slaapt minder dan normaal, waardoor hij op zijn gewicht moet letten.

Geen diëtiste kon mij helpen!

Nu eten wij in het huisgezin, gezonde voeding. Maar toch is het een zoektocht om het doel binnen het gezin te bereiken. Een aantal diëtiste verder, van zowel uit het ziekenhuis als regulier. Niets lijkt te helpen binnen het gezin.

Niet voldoende voedingstoffen.

Nu is het zo dat onze zoon Daniël autisme heeft, en heel sterk de drang heeft, als hij eten ziet ook gelijk moet eten en dat is bijna onmogelijk om hier grip op te krijgen aangezien we een eigen bakkerij hebben, waar altijd eten aanwezig is. Maar toch, moeten we een tool krijgen om hem zo goed mogelijk te begeleiden als ouders.

Altijd trek!

Met een gezondheid consulente van de autisme poli kwamen we tot de conclusie dat dat onze zoon Daniël niet aan voldoende voedingstoffen kwam, zijn hoofdmaaltijden waren niet voldoende om goed op te kunnen functioneren, maar daardoor ook altijd trek had. De hoofdmaaltijden zijn: ontbijt, lunch en diner.

De schijf van vijf!

De oplossing is, de schijf van vijf! De schijf van vijf is bij ons als bakkers niet vreemd. Maar om je er toch goed in te verdiepen, wordt het toch in eens anders.

Ik steek enorm veel tijd in deze zoektocht. Vooral omdat de pijn te groot is, aangezien Daniël juist veel structuur nodig heb. En moet weten wat hij mag eten. Hiervoor maak ik een lijst waardoor hij weet wat er komt bij het volgende eetmoment. Hierdoor creëer ik rust binnen het gezin. Als moeder en bakkersvrouw deel ik graag mijn ervaringen. Soms wordt je door omstandigheden, ervaringsdeskundige.

100% Volkoren producten.

Ook zijn wij als bakker ondernemers ervaringsdeskundige omtrent goede voeding, mijn interesse gaat voornamelijk uit naar producten gemaakt van 100% volkoren.

Ik kijk er naar uit om ervaringen met jullie te delen, wat zijn jullie ervaringen met de schijf van vijf? Zo kunnen we van elkaar leren.

Groet,
Heleen de Koning

De Koning, De Echte Bakker

Oranjeplein 14
3297 CV Puttershoek
078-6761938
078-6766782

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:30
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten