De Koning
De Echte Bakker

Croutons

Zaterdag 2 maart 2019

Tip voor in het weekend.
Heeft u weleens brood over? Wist u dat u daar heel goed croutons van kunt maken? Snijd het brood zonder korsten in stukjes en mix deze met wat olijfolie en eventueel een teentje fijngesneden knoflook. Bak de blokjes ongeveer 20 minuten op een bakplaat in de oven (190 °C). Lekker over een salade of door de soep! Grotere croutons kunt u ook prima zo eten, eventueel met een dipsausje of kruidenolie.

Voor de liefste!

Woensdag 6 februari 2019

Waar komt Valentijnsdag eigenlijk vandaan?

 

Al in het jaar 496 wordt 14 februari door Paus Gelasius de Eerste uitgeroepen tot de dag van de heilige Valentinus. Van hem wordt beweerd dat hij jonge stellen met elkaar in de echt verbond, wat door toemalig keizer Claudius strikt verboden was.

Hij was namelijk van mening dat ongehuwde mannen betere soldaten waren. Zij zaten tenmiste niet met hun hoofd in de wolken! Als de keizer ontdekt dat Valentinus zijn regels met voeten treed, laat hij de priester martelen en onthoofden.

Vlak voordat zijn dood wordt voltrokken, steekt Valentijn het dochtertje van de gevangenbewaarder een klein briefje toe. ‘Van je Valentijn’, staat erop. Een traditie is geboren.

‘Van je Valentijn’

Valentijn is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bonbons, bloemen of kaarten.

Zoekt u nog een smaakvol cadeau? Kom langs! We hebben zoveel smaakvolle producten om te geven! 

Brood.

Donderdag 31 januari 2019

Bewaartips! 

Tip van deze week: "In Nederland eten we ruim 50 kg brood per persoon per jaar. Helaas wordt er ook veel brood weggegooid.

Jammer!

Jammer! Daarom geven we graag bewaartips: brood kunt u het beste in een plastic zak bewaren en opbergen in een afgesloten broodtrommel. Bewaar brood met een krokante korst, zoals desembrood, bij voorkeur in een papieren (brood)zak. Maar doe brood nooit in de koelkast, dan droogt het uit en wordt het sneller oud. U kunt brood wel tot vier weken in een plastic zak invriezen, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat."

Herfst walnoot.

Woensdag 24 oktober 2018

We love Herfst chocolade !

Herfst walnoot, eerste kwaliteit amandel marsepein met aan beide zijde een heerlijke krokante walnoot. Een zeer geschikt product om te serveren bij een lekker kopje thee. Gezellig om even bij te kletsen met een vriendin, 100% genieten gegarandeerd! Wij pakken deze heerlijke herfst walnoot en je eventuele herfst chocolade voor je in, in een mooi doosje of zakje. Super leuk, om er bij op tafel te zetten.

De herfst walnoot & chocolade is verkrijgbaar in onze winkels en in onze webshop voor slechts € 3,95 per 100 gram.

Wil je de herfst chocolade weggeven als relatie geschenk dan krijg je bij afname van 10 doosjes van 250 gram 10% extra korting op je aankoop. Heb je vragen stel ze gerust en wij helpen je graag persoonlijk verder.

Woensdag 17 oktober 2018

Vind jij het leuk om een kijkje te nemen in onze bakkerij?

In 2013 hebben wij onze bakkerij en winkel in Puttershoek zodanig verbouwd dat we je een kijkje kunnen geven in onze bakkerij, dit was toen een vrij unieke stap. Nu kom je dit concept vrij veel tegen bij de Nederlandse bakkers. Persoonlijk hoor ik veel dat onze bakkerij als voorbeeld gebruikt wordt, maar ook de presentatie in onze winkels spreken de bakkers aan. Dit zie ik toch als een groot compliment!

Vandaag heb ik een klein filmpje gemaakt van de productie, Krokante Hoekse broodjes. Zo krijg je ook online een kijkje in onze bakkerij.

Krokante Hoekse broodjes zijn verkrijgbaar in onze winkels als wit of meergranen broodjes. Binnenkort verkrijgbaar via webshop. 

De Koning, De Echte Bakker

Oranjeplein 14
3297 CV Puttershoek
078-6761938
078-6766782

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:30
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten