De Koning
De Echte Bakker

Volkoren brood en honing vanuit de streek.

ECHTE BAKKER DE KONING·WOENSDAG 16 MEI 2018

Verkoudheid.

Iedereen is wel bekend met verkoudheid. Iedereen weet ook hoe belastend het kan zijn op uw dagelijks functioneren.

Een gezond immuunsysteem vormt de sleutel tot het voorkomen van verkoudheid. Dat bereikt u met een evenwichtig eetpatroon. Gezond eten, groeten, fruit en schakel over naar VOLKOREN BROOD. Dit verlaagt ook uw kans op chronische ziektes.

SCHAKEL OVER NAAR VOLKOREN BROOD!

Voor verlichting van uw verkoudheid, drink thee van verse of gedroogde gember of kamille thee gezoet met wat honing!

THEE GEZOET MET HONING

Wist u dat wij als Beste Echte Bakker van Zuid-West Nederland heerlijke VOLKOREN BRODEN bakken en HONING vanuit de streek verkopen? Nee, laat u verrassen door ons assortiment en neem een kijkje in onze winkels.

Heeft u vragen, stel ze gerust en wij helpen u graag persoonlijk verder. Raadpleeg de dokter bij medische vragen.

De Echte Bakkersgroet,

Heleen de Koning De Koning, De Echte Bakker Beste Echte Bakker Zuid-West Nederland 2018

#verkoudheid #verkouden #immuunsysteem #brood #volkorenbrood #honing #thee #besteechtebakkerzuidwestnederland #echtebakkerdekoning

Pompoenpittenbrood met quinoasalade.

ECHTE BAKKER DE KONING·MAANDAG 7 MEI 2018

Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Probeer dit recept eens!

Ingrediënten:

4 dikke sneden pompoenpittenbrood 100 gr voorgekookte quinoa 75 gr gehalveerde cherrytomaatjes 75 gr perzik, eventueel uit blik 25 gr zwarte olijven, zonder pit, in plakjes 75 gr feta kaas, verkruimeld 3 el olijfolie 1 el citroensap 1 bouillonblokje 1 tl Dijon mosterd verse tuinkruiden (bijvoorbeeld Peterselie, bieslook of kervel) zeezout en peper naar smaak

Pompoenpittenbrood.

Bereiding:

Zet 300 ml water op het vuur, met een bouillonblokje erin. Breng dat aan de kook, voeg de quinoa toe en zet het vuur uit, en doe het deksel op de pan. Laat de quinoa afkoelen. Zodra de quinoa is afgekoeld, doe je deze in een grote kom. Voeg tomaten, olijven, feta, perzik en tuinkruiden toe. Meng goed door. Klop met een garde in een kleine kom de olijfolie, citroensap en Dijonmosterd door elkaar. Schenk de dressing over de quinoa-salade en meng deze. Serveer deze salade op vers brood.

 

Succes gegarandeerd! Eet smakelijk! De Echte Bakkers groet, Heleen de Koning

(Bron: brood.net)

Brood een goed verhaal!

Afgelopen week hebben wij Brood een goed verhaal geïntroduceerd. 
Graag willen wij u meenemen in het verhaal over BROOD.

Wij vinden BROOD een belangrijk product, want Brood behoort tot de BASIS voeding. 
In de schijf van vijf van het voedingscentrum heeft het een belangrijke plek. 
Want brood is gezond, het bevat belangrijke voedingsstoffen. 
Maar het is ook LEKKER! Makkelijk en in een enorme variatie verkrijgbaar. 
Zo past brood bij elk moment van de dag.

Dit is wat je over brood moet weten. We nemen je een aantal dagen mee in het verhaal over BROOD. VANDAAG voor jou uitgelicht:

Wat zit er in Brood:
Brood past in je dagelijks voedingspatroon. Het bevat belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Persoonlijk vind ik het belangrijk om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen, anders kan ik niet goed functioneren. Daarom start ik de dag met twee boterhammen, en tussen de middag eet ik nog eens 2 a 3 boterhammen. Zo kom ik aan het advies aantal boterhammen per dag aanbevolen door de Schijf van vijf, van het voedingscentrum.

Het gemiddeld aantal boterhammen per dag verschilt per persoon, daarom zijn er richtlijnen opgesteld, hierover een andere keer meer.

Brood een goed verhaal!
Om hiervan te kunnen GENIETEN hebben wij een geweldige Voordeeltas samen gesteld! 
Voordeeltas gevuld met: 
* Brood naar keuze 
* 4 croissants 
* 4 kaiser broodjes 
* 4 volkoren bolletjes 
* 4 eierkoeken. 
Kom naar onze winkels.
Voordeel geldig t/m zaterdag 21 april.
Heeft u vragen, dat kan, stel ze hier onder dit berichtje en wij helpen u graag persoonlijk verder.

 

GRAAG TOT MORGEN!
De Echte Bakkers Groet, 
Namens: Heleen de Koning

Gezonde voeding gaat ons allemaal aan!

De schijf van vijf.

Als moeder schipper ik tussen drie kinderen, die met gezonde voeding een stuk sterker staan in hun leven. De oudste zoon Mels zit net onder de grens van een normaal gewicht van zijn leeftijd, de middelste zoon David moet 20% extra voedingstoffen eten bovenop de richtlijnen van de schijf van vijf, dit komt door zijn zuurstof verwerking in zijn lichaam, hier heeft hij meer voedingstoffen voor nodig om zijn zuurstof goed te kunnen verwerken. Anders zal hij constant vermoeid zijn. De jongste zoon Daniël, mag niet aankomen in verband met zijn obesitas, maar moet wel zijn voedingsstoffen binnen krijgen. Voor mijzelf kan het geen kwaad om niet meer aan te komen, alleen door mijn medicatie gebruik komt ik telkens weer aan. Mijn man Alwin, werkt ’s-Nachts en slaapt minder dan normaal, waardoor hij op zijn gewicht moet letten.

Geen diëtiste kon mij helpen!

Nu eten wij in het huisgezin, gezonde voeding. Maar toch is het een zoektocht om het doel binnen het gezin te bereiken. Een aantal diëtiste verder, van zowel uit het ziekenhuis als regulier. Niets lijkt te helpen binnen het gezin.

Niet voldoende voedingstoffen.

Nu is het zo dat onze zoon Daniël autisme heeft, en heel sterk de drang heeft, als hij eten ziet ook gelijk moet eten en dat is bijna onmogelijk om hier grip op te krijgen aangezien we een eigen bakkerij hebben, waar altijd eten aanwezig is. Maar toch, moeten we een tool krijgen om hem zo goed mogelijk te begeleiden als ouders.

Altijd trek!

Met een gezondheid consulente van de autisme poli kwamen we tot de conclusie dat dat onze zoon Daniël niet aan voldoende voedingstoffen kwam, zijn hoofdmaaltijden waren niet voldoende om goed op te kunnen functioneren, maar daardoor ook altijd trek had. De hoofdmaaltijden zijn: ontbijt, lunch en diner.

De schijf van vijf!

De oplossing is, de schijf van vijf! De schijf van vijf is bij ons als bakkers niet vreemd. Maar om je er toch goed in te verdiepen, wordt het toch in eens anders.

Ik steek enorm veel tijd in deze zoektocht. Vooral omdat de pijn te groot is, aangezien Daniël juist veel structuur nodig heb. En moet weten wat hij mag eten. Hiervoor maak ik een lijst waardoor hij weet wat er komt bij het volgende eetmoment. Hierdoor creëer ik rust binnen het gezin. Als moeder en bakkersvrouw deel ik graag mijn ervaringen. Soms wordt je door omstandigheden, ervaringsdeskundige.

100% Volkoren producten.

Ook zijn wij als bakker ondernemers ervaringsdeskundige omtrent goede voeding, mijn interesse gaat voornamelijk uit naar producten gemaakt van 100% volkoren.

Ik kijk er naar uit om ervaringen met jullie te delen, wat zijn jullie ervaringen met de schijf van vijf? Zo kunnen we van elkaar leren.

Groet,
Heleen de Koning

De Koning, De Echte Bakker

Oranjeplein 14
3297 CV Puttershoek
078-6761938
078-6766782

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:30
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten