De Koning
De Echte Bakker

GildeSpelt extra

GildeSpelt-busbrood-400-gram

Woensdag 19 juni 2019

Wat is GildeSpelt extra?

 

100% Speltbrood, speciaal voor De Echte Bakker is dit unieke brood ontwikkeld. De basis van GildeSpelt extra is natuurlijk 100% speltbloem waaraan gebroken, gepofte speltkorrels zijn toegevoegd. Het milde aroma van spelt komt daarmee nog beter tot zijn recht. Naast de gepofte spelt zijn ook gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine in het brood verwerkt.

Met name zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren. En de lupinegrits en de gepofte speltkorrels zorgen voor een stevige boterham met een extra bite.

X-factor

Aangename smaak De combinatie van alle ingrediënten maken GildeSpelt extra een gezond brood met een unieke kruimstructuur en zeer aangename milde smaak. GildeSpelt extra; het brood met de X-factor Let op: Speltbrood bevat tarwegluten.

GildeSpelt extra is alleen bij de Echte Bakker verkrijgbaar!

Brood spiesjes mmm...

Fruit3

Dinsdag 28 mei 2019

Er op uit!

Wat is Nederland toch mooi! Nu het weer lang licht is en we extra veel vrije dagen en lange weekenden hebben, trekken we er massaal op uit. Richting de bossen voor een stevige wandeling of mooie fietstocht. Of richting de zee om flink uit te waaien of lekker bij te bruinen. Voor al die uitstapjes staan wij als Echte bakker voor uw klaar. We hebben lekker stevige boterhammen om te smeren voor onderweg. Mooie broodjes voor een picknick. En natuurlijk iets lekkers als dessert.

Onze producten.

Al onze producten zijn er om u te voeden. Om u te verwennen en te verrassen. Iedere dag weer spannen wij ons in om het allerbeste, allermooiste en allerlekkerste aan u te presenteren. We waarderen uw komst en zien u graag terug!

Heeft u vragen laat het ons weten en wij helpen u graag persoonlijk verder.

Vriendelijke groet,

Alwin en Heleen de Koning
en het gehele team van;
De Koning, De Echte Bakker
Beste Echte Bakker Zuid-West Nederland 2019

Broodkorst.

Maandag 13 mei 2019

Broodkorst.

De korst van de boterham is even gezond als de binnenkant van het brood, die we ook wel de ‘kruim’ noemen. De binnen- en buitenkant van het brood zijn tenslotte uit één en hetzelfde deeg gemaakt. Ook tijdens het bakken in de oven gaan geen voedingstoffen uitsluitend in de korst zitten.

De korst heeft wel een sterkere smaak.

De korst heeft wel een sterkere smaak. Veel kinderen moeten daaraan wennen. Toch is het zeker aan te bevelen om je kind ook de korstjes van brood te geven. Korstjes stimuleren het kauwen en bovendien leer je zo je kind van jongs af aan om ook de korstjes op te eten.

Moederdag producten.

Maandag 6 mei 2019

I Love mama

 

Iedere tweede zondag in mei is het Moederdag: dé dag om uw moeder in de watten te leggen. Met iets lekkers van uw Echte Bakker bijvoorbeeld! We hebben lekkere broodjes in overvloed en een heerlijk assortiment aan taartjes, chocolade, bonbons en een cadeau paper bag lekker gevuld met heerlijk producten. Ook kunnen we een taart met een persoonlijke foto of een heerlijk ontbijt verzorgen. Zo kunt u moeder verrassen met een lekker, origineel cadeau. En wie weet kunt u ook zelf mee smullen.

 

Paasbrood

Maandag, 15 april 2019

Feestdagen in het voorjaar.

Tulpenbollen die beginnen uit te lopen, lammetjes in de wei en een zonnetje. De komende maanden gaan we volop van het voorjaar genieten. Het weer begint ons naar buiten te lokken. Maar goed dat er in deze periode diverse feest- en dus vrije dagen vallen.

Pasen.
Wie bepaalt er eigenlijk wanneer het Pasen, Pinksteren of Hemelvaart is? Het ene jaar valt het vroeg, dit jaar valt het laat. Volgens de christelijke kalender is Pasen het uitgangspunt voor de diverse feestdagen. Pasen valt op de eerste volle maan na het begin van de lente op 21 maart. De vroegste Eerste Paasdag is dus op 22 maart, de laatste op 25 april. Hemelvaartsdag is vervolgens altijd 39 dagen na de Paaszondag en Pinksteren valt altijd op de zevende zondag na Pasen.

Carnaval
Ook het moment waarop Carnaval wordt gevierd, hangt samen met deze kalender. Volgends de traditie vieren we carnaval namelijk op de drie dagen voor Aswoensdag: op een zondag, maandag en dinsdag dus. Tijdens deze dagen bereidt men zich eigenlijk voor op de vastentijd, die op Aswoensdag begint en veertig dagen duurt. Overigens zitten er precies 46 dagen tussen Aswoensdag en Paaszondag: op de zondagen wordt door katholieken namelijk niet gevast.

Genieten waar het kan!

Deze periode staat in het teken van Pasen. We maken talloze chocolade eieren, hazen en pakketten al dan niet gevuld, en bakken opnieuw onze mooie en lekkere stollen: ditmaal voor het paasontbijt of een uitgebreide brunch. Pasen, en ook de andere lange weekenden in deze periode, lenen zich natuurlijk uitstekend voor een verlengt ontbijt. Daarvoor kom je toch zeker even bij ons langs? We hebben de lekkerste broodjes en ook allerhande zoete verrassingen voor net dat beetje extra op tafel. Gezond waar het moet, genieten waar het kan.

 

Croutons

Zaterdag 2 maart 2019

Tip voor in het weekend.
Heeft u weleens brood over? Wist u dat u daar heel goed croutons van kunt maken? Snijd het brood zonder korsten in stukjes en mix deze met wat olijfolie en eventueel een teentje fijngesneden knoflook. Bak de blokjes ongeveer 20 minuten op een bakplaat in de oven (190 °C). Lekker over een salade of door de soep! Grotere croutons kunt u ook prima zo eten, eventueel met een dipsausje of kruidenolie.

Voor de liefste!

Woensdag 6 februari 2019

Waar komt Valentijnsdag eigenlijk vandaan?

 

Al in het jaar 496 wordt 14 februari door Paus Gelasius de Eerste uitgeroepen tot de dag van de heilige Valentinus. Van hem wordt beweerd dat hij jonge stellen met elkaar in de echt verbond, wat door toemalig keizer Claudius strikt verboden was.

Hij was namelijk van mening dat ongehuwde mannen betere soldaten waren. Zij zaten tenmiste niet met hun hoofd in de wolken! Als de keizer ontdekt dat Valentinus zijn regels met voeten treed, laat hij de priester martelen en onthoofden.

Vlak voordat zijn dood wordt voltrokken, steekt Valentijn het dochtertje van de gevangenbewaarder een klein briefje toe. ‘Van je Valentijn’, staat erop. Een traditie is geboren.

‘Van je Valentijn’

Valentijn is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bonbons, bloemen of kaarten.

 

Brood.

Donderdag 31 januari 2019

Bewaartips! 

Tip van deze week: "In Nederland eten we ruim 50 kg brood per persoon per jaar. Helaas wordt er ook veel brood weggegooid.

Jammer!

Jammer! Daarom geven we graag bewaartips: brood kunt u het beste in een plastic zak bewaren en opbergen in een afgesloten broodtrommel. Bewaar brood met een krokante korst, zoals desembrood, bij voorkeur in een papieren (brood)zak. Maar doe brood nooit in de koelkast, dan droogt het uit en wordt het sneller oud. U kunt brood wel tot vier weken in een plastic zak invriezen, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat."

De Koning, De Echte Bakker

Oranjeplein 14
3297 CV Puttershoek
078-6761938
078-6766782

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:30
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten