De Koning
De Echte Bakker

Schepijs-aangepast-2

Hoekschewaard - In de Buurt

26 juni 2019 door: Rossanne Buitendijk

Deze zonnige dagen vragen om korte mouwen, een zonnebril op je neus en natuurlijk een lekker ijsje in je hand. Maar waar haal je nou echt lekkere ijsjes in de Hoeksche Waard? Nee, de softijsautomaat bij de snackbar telt niet, sorry. Als je onweerstaanbare trek hebt in een bolletje ambachtelijk ijs dan zit je bij deze adressen goed.

‘Gasovens zullen voorlopig niet verdwijnen’

Ga zaterdag op de foto met Kees Verkerk.

Bij de Koning de Echte Bakker, met winkels in Puttershoek en 's-Gravendeel, is de olympische medaille koorts nu echt begonnen. De klanten kunnen tijdens de kampioensweken ( De Koning is Beste Echte bakker Zuid west Nederland 2018 geworden) al met een levensgrote schaatspop op de foto en hiermee leuke prijzen winnen waaronder een dagje naar het WK allround.
Maar als je Puttershoek en schaatsen zegt kom je al gauw bij Kees Verkerk uit, Kees werd tweemaal wereldkampioen, eenmaal olympisch kampioen, eenmaal Europees kampioen en viermaal nationaal kampioen. In het tijdperk van "Ard en Keesie" werd Kees Verkerk een ware nationale volksheld.
Heleen de Koning van De Koning de Echte Bakker trok de stoute schoenen aan nam contact op met de ijsclub van Puttershoek, omdat het toch wel erg leuk zou zijn om als kampioensbakker iets leuk te doen met die andere beroemde kampioen uit Puttershoek.
Aangezien Kees Verkerk in Noorwegen woont, werd dat toch wel een beetje lastig verhaal. Maar in samenwerking met de ijsclub heeft de Koning een leuke actie bedacht.

Op zaterdag 17 februari kunnen de klanten van De Koning in Puttershoek op de foto bij een levensgrote pop van Kees Verkerk, compleet met krans en medaille van de huldiging.
De leukste foto maakt kans op een heerlijk verwenpakket met kampioensproducten van De Koning De Echte Bakker.
Tevens heeft de Koning op zaterdag zijn Kampioens Tompoucen in de aanbieding met hierop een mooie tekening van Kees Verkerk
De pop welke normaal in de kantine van de ijsclub staat verhuisd na zaterdag voor een jaar naar het Hoeksche Waardse streekmuseum in Heinenoord voor een nieuwe expositie.

 

https://www.hetkompasonline.nl/nieuws/algemeen/360992/ga-zaterdag-op-de-foto-met-kees-verkerk-

Alwin de Koning en Flip Wols

AD Hoekschewaard - Vrijdag 6 oktober 2017

HONINGKOEK ALS NIEUW STREEKPRODUCT

De Hoeksche Waard is sinds deze week een streekproduct rijker. Bakkerij De Koning in Puttershoek heeft een spiksplinternieuwe lekkernij aan het assortiment toegevoegd: de honingkoek.

Arco Bomgaars  

Het leek mij mooi om er een echte Hoeksche Waardse variant van te maken met honing die wij zelf produceren

Bakker Alwin de Koning

De koek is bereid met honing van de lokale imker Flip Wols van de Hoeksche Bijenkorf. Bakker Alwin de Koning en Wols zijn super enthousiast over de smakelijke traktatie die hun spontaan ontstane samenwerking heeft opgeleverd. ,,Ik kende het bestaan van de honingkoek al, maar het leek mij mooi om er een echte Hoeksche Waardse variant van te maken met honing die wij zelf produceren.''

De Koning ging met het idee aan de slag. ,,Ik ben met grondstoffenleveranciers rond de tafel gaan zitten en heb geïnventariseerd of het haalbaar was. Het recept was niet erg ingewikkeld, maar honing kan soms net even wat in smaak verschillen en dat luistert dan nauw bij de bereiding.''

In de vestiging aan het Oranjeplein in Puttershoek, eerder dit jaar uitgeroepen tot 'Beste Echte Bakkerswinkel van Nederland', en ook in de zaak in 's-Gravendeel is de koek verkrijgbaar. ,,Het zit tussen koek en cake in is de reactie die ik al enkele keren van klanten gehoord heb'', vertelt De Koning. ,,De reacties op het nieuwe product zijn tot nu toe in elk geval heel positief.''

Wols heeft een aanvraag gedaan om de honingkoek officieel te laten certificeren als Hoeksche Waards streekproduct. ,,De papieren zijn al de deur uit. Of ik de smaak te pakken heb? Zeker, ik heb ook plannen om in de toekomst de drank mede te gaan maken.''

De Telgraaf: Feyenoord-tompouce mag niet

FR12.NL - Update 23:24: Bakker De Koning mag toch Feyenoord-tompoucen verkopen.

Interviews o.a. met Radia 538 en BNR nieuws radio

De Enige ECHTE FEYENOORD Tompoucen!

De Enige ECHTE FEYENOORD Tompoucen!

FEYENOORD TOMPOUCEN! Het is echt waar!
In goed overleg met Feyenoord hebben wij officieel toestemming gekregen om Feyenoord tompoucen te verkopen!!

“DE ENIGE ECHTE” FEYENOORD Tompoucen verkrijgbaar op zaterdag 6 en maandag 8 mei 4 + 1 GRATIS! De 5 winnaars van 5 FEYENOORD Tompoucen van onze Facebook winactie worden vrijdag 5 mei bekend gemaakt.
Omdat we de 300 Likes ruimschoots gehaald hebben, gaan we over op de verrassing! Maandag 8 mei geven wij alle kinderen en het personeel van het Sophia Kinderziekenhuis een heerlijke Tompouce! Omdat Feyenoord het Sophia Kinderziekenhuis een warm hart toedraagt hebben wij besloten dat onze VERRASSING daar naar toe gaat. Wil je hiervan getuige zijn? Je kunt ons volgen via onze Facebook pagina. Het wordt een groot feest!

Zelf zijn we “kind aan huis” in het Sophia Kinderziekenhuis en hebben daar al een keer kennis kunnen maken met het Feyenoord team en dit heeft ons als ouders zeer goed gedaan, vandaar deze beslissing! David is het er volledig mee eens! Hij vind het alleen jammer dat hij maandag naar school toe moet :)

De ENIGE ECHTE FEYENOORD tompoucen zijn uiteraard te bestellen in onze webshop: http://webshop.dekoning.echtebakker.nl/aanbiedingen
Maandag mee naar het werk? Tompoucen kunnen maandag vanaf 6.00 uur afgehaald worden in onze winkel :)
Heb jij een wens om een eigen foto op een taart of tompouce te bestellen neem gerust contact met ons op via info@bakkerijdekoning.nl

RD woensdag 25 januari 2017

RD woensdag 25 januari 2017

PUTTERSHOEK. Een zeldzame ziekte zette het leven van Heleen en Alwin de Koning op zijn kop, maar de nieuwe koers die ze insloegen, leverde hun het predicaat Beste Winkel 2017 van het Echte Bakkersgilde op. beeld Cees van der Wal

Vanwege haar ziekte moesten Heleen en Alwin de Koning anderhalf jaar geleden hun drukke bakkersbedrijf fors inkrimpen. Hun keuze voor een nieuwe aanpak pakte goed uit. Het Echte Bakkersgilde riep hun zaak in Puttershoek afgelopen week uit tot Beste Winkel van Nederland.

Ze draaiden uitstekend, de drie winkels die het echtpaar tot voor kort in de Hoeksche Waard dreef. Alwin de Koning (40): „We begonnen om acht uur ’s avonds te bakken en werkten heel de nacht door. Daarna ging alle versgebakken brood en banket naar onze winkels in Strijen, ’s-Gravendeel en Puttershoek. We hadden 35 medewerkers.” Ze dachten erover om het aantal filialen uit te breiden, vervolgt zijn vrouw Heleen (37). Maar bij haar openbaarde zich in 2013 een zeldzame erfelijke spierziekte, myotone dystrofie. „Ik bleek er heel mijn leven al aan te hebben geleden, maar toen kwam het naar buiten.” Ze moest revalideren en kon tijdelijk niet werken. „Het duurde tien maanden voor ik weer aan de slag kon.”

Zorgen

De zorgen over haar gezondheid waren groot. Bovendien bleek een van hun drie zonen aan dezelfde ziekte te lijden. Heleen: „Ook hij heeft hierdoor meer zorg nodig.”

De situatie dwong het echtpaar er in 2015 toe om zijn bedrijf in te krimpen. Alwin: „We moesten er rekening mee houden dat Heleen veel minder zou kunnen werken. In het ergste geval moest ik de zaak in mijn eentje kunnen leiden.” Ze besloten het bakken te concentreren in Puttershoek, waar het echtpaar woont, en de winkel in Strijen te sluiten. Alwin: „Maar hierdoor zouden wij voor meer dan vijftien medewerkers geen werk meer hebben.” Toch hebben ze niemand hoeven ontslaan, vervolgt Heleen. „Terwijl wij nog in stilte over de situatie nadachten, meldde de ene na de andere medewerker dat hij of zij ermee wilde stoppen of een andere baan had gevonden. We kregen er kippenvel van. Het was of God ons liet zien dat Hij ons voornemen goedkeurde.” Ook de andere boventallige medewerkers kon het stel in goed overleg de hand drukken.

De winkel in Puttershoek onderging een metamorfose, gericht op sfeer en beleving. Tegenwoordig zien klanten bijvoorbeeld de bakkers achter in de winkel aan het werk. Ook de ogen van de keurmeesters van het Echte Bakkersgilde gingen hier in oktober, onaangekondigd, overheen. Het oordeel viel positief uit. De uitnodigende uitstraling aan de straatzijde, de inrichting van de winkel en de bediening van de klanten –onder anderen door twee van Alwins zussen– bleken eveneens in de smaak te vallen. Het bakkerspaar hecht inderdaad aan een fijne sfeer onder het personeel en –daarmee– in de winkel, benadrukt Heleen. „Klanten moeten zich welkom voelen.”

Vitrine

Wat de inrichting betreft: de twee kiezen er nu voor om van de producten die zij hebben een klein assortiment in de vitrine te plaatsen. Alwin: „Vroeger bakten we ’s avonds en ’s nachts alles voor overdag, nu beginnen we pas om vier uur. Vervolgens bakken wij heel de dag door in kleine hoeveelheden vers brood en banket. Het kan dan bijna direct vanuit de oven met de klant mee.”

Dat is arbeidsintensiever, geeft hij toe. „Maar doordat wij hier een kleinere winkel hebben, hebben wij ook minder kosten. En het belangrijkste: we hebben weer plezier in ons werk. Ik heb ons familiebedrijf in 1999 overgenomen omdat ik ervan houd om deeg te kneden, niet om in een net pak het bedrijf te leiden.”

Heleen: „Feitelijk zien wij mijn ziekte als leiding van God in ons leven. Als we ons bedrijf hadden uitgebouwd, zou ons leven alleen maar uit werken hebben bestaan, zonder oog voor elkaar, onze kinderen, de medemens en de kerk. Je haalt dan de zin uit het leven. Ondanks alles zit ik nu lekkerder in mijn vel.”

----

Bakker Toet uit Apeldoorn algemeen prijswinnaar

Behalve de prijs voor de Beste Winkel 2017, die met een beoordeling van 9,9 punten naar de winkel van de familie De Koning in Puttershoek ging, heeft het Echte Bakkersgilde nog tien prijzen toegekend in evenzoveel categorieën. De titel Beste Echte Bakker overall werd gewonnen door bakker Jan Toet uit Apeldoorn. Zijn gemiddelde score op alle onderdelen kwam uit op 8,1. Een grote verrassing, zegt Toet (47). „Dat we qua productkwaliteit heel hoog zouden scoren wist ik al, maar nu bleken de inspecteurs ook de winkel als geheel, de vullingsgraad in de vitrine en het kennisniveau van het personeel hoog te waarderen.”

Hun beoordelingen baseren de onafhankelijke inspecteurs van het Nederlands Bakkerij Centrum onder meer op onaangekondigde productkeuringen bij de 365 Echte Bakkers die Nederland telt. In 2016 werden 277 winkels beoordeeld op 58 punten in 11 categorieën. Toet: „Onze prijs is dan ook meer een prestatie van ons hele team dan van mijzelf. Elke dag staan ze weer vroeg op om het mooiste brood en banket te bakken. Alleen hierdoor kunnen wij heel het jaar door op hoog niveau presteren.”

AD vrijdag 20 januari 2017

AD vrijdag 20 januari 2017

Puttershoek heeft beste bakkerswinkel van 't land

Wie de bakkerswinkel van Alwin en Heleen de Koning in Puttershoek betreedt, stapt niet zomaar een brood- en banketbakkerszaak binnen: sinds deze week draagt de vestiging aan het Oranjeplein namelijk de titel 'beste bakkerswinkel van Nederland'.

Quote

Voor ons is dit de kroon op het werk sinds we in 1999 in de zaak zijn gaan werken

Op een afstand nodigt het nieuwsgierig makende tafereel al uit tot een kijkje of bezoek: gouden lopers met een sierlijke afzetting doen vermoeden dat een koninklijke schouwburg voor een nationale première wordt betreden. Die entree past bij de status die de winkel sinds de uitverkiezing tot 'Beste Echte Bakkerswinkel van Nederland' draagt. In theater Orpheus in Apeldoorn kreeg het echtpaar De Koning deze week de Gouden Schieter, de bokaal die bij de uitverkiezing hoort. 365 bakkerswinkels behoren tot het Echte Bakkersgilde.


,,Voor ons is dit de kroon op het werk sinds we in 1999 in de zaak zijn gaan werken'', glundert Heleen de Koning. ,,Wij zien dit als een geweldige erkenning voor ons concept dat we samen met twintig medewerkers dag in-dag uit dragen.''

Open uiterlijk
In 2015 besloten Alwin en Heleen de Koning de winkel in Strijen te sluiten en zich te concentreren op de winkels in 's-Gravendeel en Puttershoek. Die laatste vestiging kreeg een enorme make-over: de winkel kreeg een open uiterlijk, waarbij de klant eigenlijk bij binnenkomst in één opslag kan zien wat er in het bakkerijgedeelte gebeurt. ,,Werken in het zicht van de klanten, de gehele dag door, dat is wat we graag wilden en dat hebben we kunnen realiseren. Ook dat zal hebben meegewogen in het oordeel van de jury.''

In het afgelopen jaar werden 277 bakkerswinkels, behorende tot het Echte Bakkersgilde, in heel Nederland bezocht en op 58 punten in elf verschillende categorieën beoordeeld. Heleen de Koning: ,,Echt alles is bekeken: de uitstraling van buiten en binnen, het assortiment, de hoeveelheid, je kunt het zo gek niet bedenken. Voor de kerst vernamen we dat we in de top 10 zaten, omdat er een bedrijfsfilmpje moest worden gemaakt. Eerder deze week hoorden we dat we een 9,9 hadden gescoord. Bijna perfect dus.

Als klap op de vuurpijl is De Koning ook uitgeroepen tot 'Beste Bakker van Zuid-West Nederland'. ,,We zijn supertrots'', straalt Heleen de Koning. ,,We gaan er alles aan doen om deze standaard vast te houden en waar mogelijk te verbeteren.''

AD vrijdag 9 december 2016

AD vrijdag 9 december 2016

'Oliebollen eten voor het goede doel, dat is geen straf'

 

Vijf jongeren staan morgen op de weekmarkt van Puttershoek om samen met bakkerij De Koning zo veel mogelijk oliebollen te verkopen. Het doel: geld ophalen om volgend jaar een school te kunnen bouwen in Nicaragua.We houden de actie voor de landelijke tak om volgend jaar een school te bouwen in Nicaragua  Frank Janssens

Ilona Preesman, Bart den Hoed, Frank Janssens, Annemiek Groeneweg en Laura den Hoed streven ernaar om aan het einde van de zaterdagmiddag minstens 1.000 euro bij elkaar te hebben gesprokkeld. 

De vijf vrienden kennen elkaar van de JOR, de jongerenafdeling van de hervormde kerk. ,,We zijn dus al een behoorlijk hecht groepje'', vertelt Frank Janssens. ,,We houden de actie voor de landelijke tak om volgend jaar een school te bouwen in Nicaragua. We proberen in totaal 12.500 euro op te halen. Dat we ook nog eens goede vrienden zijn, maakt het niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker om actie te voeren.'' 

Janssens, die zelf al twee keer eerder voor het project in Oekraïne en Zambia is geweest, vertelt dat de oliebollenverkoop maar een van de acties is die ze door het jaar heen houden. ,,Zoveel geld kunnen we nooit in één keer ophalen."

Markt
Ze hebben het al een keer eerder gedaan. ,,En toen merkten we dat de oliebollen het erg goed doen rond deze tijd van het jaar. Ze horen er gewoon bij. Toen gingen we ook nog eens langs de deuren. Maar omdat we ook allemaal studeren, houden we het nu alleen bij de markt.'' 

De groep krijgt veel positieve reacties vanuit het dorp. Janssens: ,,Veel inwoners kennen ons, vooral vanuit de kerk. Een aantal mensen heeft al laten weten graag een oliebol te komen eten." En met een lach: ,,Zo hebben we ook een keer een carwash gehouden en mensen vragen nu alweer of we nog een keer auto's gaan wassen.'' 

Janssens zelf kijkt al uit naar de reis naar Nicaragua. ,,Het project duurt in totaal drie weken en aan het eind ben je echt helemaal gesloopt. Maar het is het dubbel en dwars waard. Het is ook moeilijk om na drie weken afscheid te nemen. Je wilt dan nog meer betekenen."

Maar het mooiste, zegt hij, is om te zien hoe dankbaar de mensen daar zijn. ,,Voor de kleinste dingen. Dan ga je waarderen hoe makkelijk wij het hier hebben. Het wordt gewoon een ontzettend mooie ervaring.'' 

De groep staat morgen de hele dag op de markt van Puttershoek. Inwoners kunnen ook geld doneren via www.geef.ws/puttershoek

De Koning, De Echte Bakker

Oranjeplein 14
3297 CV Puttershoek
078-6761938
078-6766782

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:30
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten

De Koning, De Echte Bakker

Hendrik Hamerstraat 4a
3295 CL 'S-Gravendeel
078-6732276
maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 17:30
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten